Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit hür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve sarsıntı afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında elan güzel anlaşılacaktır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrol edilen oluş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

ürkü bar sayesinde derunerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı çın iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış strüktürlabilir.

Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü sağlamlığını yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Binaların yangından korunması ile alakalı ele kırmızıınan yasalı prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği de iz kızılır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere hiçbir yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin yangın kapısı dikkate kırmızıınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Nitekim yangınlardan korunmak dâhilin zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca bünyeda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Kullanılmadığı yürekin dairenin giriş kapısına bırakılan yatağın, yangın kapısı duvardaki lambayla bir müddet temas etmesi sonucu tutuştuğu, yatağın ardından pabuçlığın ve sonrasında ise kara tahta kapının yanmaya temelladığı belirlendi.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, yangın kapısı lüzumlu düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok aşkın insanın birey ve finans yitirilmesine da reviş harisabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *